CASAL DE JOVES GUINEUETA

El Casal de Joves

Des de La Guineueta, el nostre barri, volem aconseguir que les joves siguem més actives i, així, construir els nostres projectes, esdevenir més crítiques davant del poder i insubmises de qualsevol dogma que ens vulguin imposar. A través de la participació activa, busquem revolucionar el nostre entorn i aconseguir que, aquest, sigui cada cop millor.
Vam néixer dins el context de l’educació en el lleure i ens hem apoderat per crear i desenvolupar qualsevol idea que ens proposem. És aquest apoderament el que volem traspassar de generació en generació.

Grups  i Projectes

Un dels principis ideològics i metodològics del nostre projecte és el foment de la participació juvenil, és per això que des del casal es recolzen totes aquelles propostes dels joves per organitzar les seves activitats.

Els grups estables els entenem com a peça clau del projecte, joves que s’agrupen entorn d’un centre d’ínterès i desenvolupen les seves pròpies iniciatives i que, per tant, esdevenen el motor del projecte global. 
També comptem amb diversos projectes i espais oberts de participació.


Les Macroactivitats

Com a joves que vivim I convivim als nostres barris, celebrem i participem del calendari festiu anual tant el tradicional com el del teixit associatiu del districte. Les nostres grans activitats són La Feria d’Abric de la Guineueta, festival de rumba i flamenc del Casal de Joves, al febrer. 

El Simbiruta, Festival Jove de la Guineueta, en el marc de la Festa Major de la Guineueta. 

El Guineueta Lliure i Tropical, Festival tropical de la Guineueta, com a festa de tancament del Casal a l’estiu. 

El Marrameu, Festival de nit d’ànimes del Casal de joves.