CENTRE D'ESPLAI GUINEUETA

Centre d'Esplai Guineueta

L’Esplai Guineueta,  està formada per un conjunt de joves que des del voluntariat realitzen una tasca educativa destinada a infants d'entre 5 i 14 anys.

Durant el curs organitzem activitats de lleure educatiu tots els dissabtes de 17h a 19h, sortim d'excursió de cap de setmana un cop al trimestre i a més a més també ens organitzem  amb altres entitats infantils i juvenils del Districte de Nou Barris i de la ciutat (Carnaval, La Cultura va de festa, ‘Creixem jugant, aprenem a viure’, La Tamborinada...)

El nostre ideari  està basat en la laïcitat i el progrés, a més de la coeducació, la igualtat i el respecte. 

Estem federats a Esplac (Esplais catalans), entitat que engloba més de 100 esplais de tota Catalunya, als quals dóna suport i assessorament, a més de proporcionar una formació a l’equip de monitors i monitores. 

Espai de Petita infància

L’Espai de Petita Infància Guineueta (EPI) és un espai de joc i relació adreçat als pares i mares i als seus infants i des del que pretenem oferir un espai setmanal de qualitat de joc i relació a les famílies per tal de que puguin compartir entre elles i entre els mateixos infants les activitats proposades, les xerrades sobre educació i criança i les matinals infantils trimestrals. 

A l'EPI hi trobaràs famílies amb infants dels 0 als 4 anys a una sala amb tot el necessari per a que s'hi pugui desenvolupar el procés educatiu dels infants en plenitud.

Els grups estan organitzats principalment pel moment evolutiu en el que es troben els infants i compten amb un acompanyament personalitzat d'una educadora de referència que esta al vostre costat  per engegar les propostes que considereu.

Grup d'Adolescents Guineueta

El Grup d’Adolescents Guineueta és un projecte compartit entre l’Esplai Guineueta i el Casal de Joves Guineueta destinat a joves d’entre 14 i 16 anys de d'on un equip de dinamitzadores,  acompanyen als joves en la cerca de les seves necessitats i interessos durant dos anys, oferint els espais per a desenvolupar activitats, tenir noves experiències i conèixer i construir-se com a membres actives de la vida comunitària i del seu entorn més proper.
El darrer curs i les darreres colònies de les adolescents amb l'esplai tenen un caire preparatori de cara al GAG, on es finalitza el curs amb una reunió informativa amb les famílies i les adolescents on es presenta el Projecte del GAG.